Best Green Hotels
Eco friendly traveling and excusrsions

nederlands deutch francais espanol italiano greece finland china russia japan turkije arabic         klik op de foto's voor vergroting                
home

prijzen

locatie

eco-tour


FAQ

contact

gastboek


linksVissen met Piet


Een boottocht met een Amsterdamse visser

Vaar mee met onze buurman "Piet", een van de laatste Amsterdamse beroepsvissers. Een paar keer per week maakt hij,net zoals z'n vader 50 jaar geleden, zijn ronde door het Amsterdamse havengebied en de Amstel. Als geen ander is hij in staat om u alles te vertellen over het gebied waar u doorheen vaart, bruggen, scheepswerven, en de vissen die u ziet. Hij is niet alleen zelf onderdeel van de geschiedenis van de de wateren van Amsterdam, maar ook de meest originele en betrokken chroniqueur die men zich wensen kan.

Een exclusieve eco-tour

U ziet verschillende soorten netten en hoe ze “geboet” worden. Hoe fuiken worden gezet en geleegd, en de vis in de “bun” verdwijnt. De vangstgegevens worden opgeschreven zodat de waterbeheerders hun beleid daarop kunnen aanpassen. Zo houden we zicht op de stand van de snoek, snoekbaars, baars, harder, wijting, steenbolk, en ook de uitheemse soorten zoals de zwartbekgrondel uit de Kaspische zee. Niets is mooier dan om de stad te bezien vanuit het water, en door deze excursie leert u Amsterdam beter kennen dan menig Amsterdammer! Een buitenkansje voor hen die oprecht op zoek zijn naar een zeldzaam en authentiek beeld van Amsterdam en omgeving. De tochten zullen ongeveer 4 uur duren. Trek daarom warme, water- en winddichte kleding aan met eronder meerdere lagen wol over elkaar. Neem een warme muts en handschoenen mee en trek stevige warme schoenen of laarzen aan. Dit is geen overbodige luxe, want we varen in een open boot, en niet alleen door de grachten, maar ook over groot open water waarop je snel afkoelt, je kan er maar beter mee dan om verlegen zitten. En voor de goede orde: er is geen toilet-voorziening aan boord!

Prijs

Kosten: 75.- euro per persoon, inclusief zwemvesten, een lunchpakket van de B&B met verse broodjes, koffie en thee.


piet vist
Een echte visser in aktie...
De excursie is onvergetelijk.

piet vist in de haven van amsterdam
bak-met vis